به گزارش سفیرهراز؛
علامه دهر، ذالفنون از القابی است که به علامه حسن حسن زاده آملی، از افتخارات جهان اسلام از شاگردان علامه شعرانی و علامه طباطبایی، مهدی الهی قمشه ای، سید محمدحسن الهی بود، که در مهرماه سال گذشته در ۹۲ سالگی دیار حق را لبیک گفت.
علامه حسن زاده آملی بیش از ۲۰۰ عنوان کتاب نوشته اند که متاسفانه تنها۹۰ کتاب به چاپ رسیده است و ۱۱۰ کتاب هنوز چاپ نشده است، که تمام آنان از ارزش علمی بالایی برخوردار هستند، کتا ب های همچون نهج البلاغه، اسفار اربعه، کشف المراد، کلیه و دمنه و گلستان سعدی را تصحیح کرد و مقام معظم رهبری از او بعنوان چهره نادر یاد کردند.
حاصل سالها تلاش او شاگردان زیادیست چون؛ مهدی شب زنده دار، سید محمدرضا مدرسی یزدی، اسماعیل منصوری لاریجانی، داوود صمدی آملی، حسن رمضانی، مهدی احدی، سید یدالله یزدان پناه، نورالله طبرسی، سید حسن ضجاعی کیاسری
حجت السلام یعقوبیان امام جمعه آمل در جلسه ویژه شورای فرهنگ عمومی شهرستان آمل که در فرمانداری این شهرستان برگزار شد، گفت: در معرفی مازندران در حدی که بوده نتوانستم خوب عمل کنیم و ضعیف داریم که با وجود اینکه در حوزه سیاسی فرهنگی افراد بزرگی داشته است، اما شناخته نشده اند و چه خوب است دانشنامه مازندران تدوین شود.
وی با بیان عناصر موثر و تاریخ ساز در آمل، عنوان کرد: آمل حداقل در سه مقطع مهم تاریخی در جریان سازی هدایت شیعه و اسلام نقش بسزایی داشته است، باید برای امل حساب ویژه ای باز شود راجع به سابقه امل کتابی بنویسم در معرفی آمل باید چند گام جدی برداشته شود.
امام جمعه آمل با اشاره به بزرگداشت نخستین سالگرد ارتحال علامه حسن زاده آملی خاطرنشان کرد: باید اندیشه های علامه ترویج شود که بخشی از آن و در قدم اول آداب است، در حوزه اخلاق چندین رویکرد اساسی دارد و ۱۵ گام را عنوان کردند که این گام ها را باشرحی ساده در اختیار عموم قرار دهیم و باید در سطح دانش اموزی، دانشگاهی مطالعه شود.
وی با تاکید اینکه ۱۱ سر فصل فقه علامه ظرفیت ارائه به جامعه جهانی دارد، اظهار کرد: در نخستین سالگرد علامه حسن زاده آملی مسئولان استانی نیز ز پای کار باشند و همه نهادهای فرهنگی و اجرایی در راستای پاسداشت و ترویج آثار علامه حسن زاده آملی تلاش کنند.
یعقوبیان با تاکید اینکه اگر نتوانستیم منشا تحول باشیم منشا تغییر باشیم،بیان کرد: در دسترس گذاشتن آثار و تالیفات حضرت علامه است که بسیاری از آنها هنوز به مرحله چاپ نرسیده برای عموم مردم به ویژه دانش آموزان و دانشجویان در آغاز سال تحصیلی می تواند چراغ راه روشنی باشد.
سید عباس حسینی، فرماندار آمل با بیان اینکه بیش از ۱۴ عنوان برنامه برای نخستین سالگرد علامه ذوالفنون تدارک دیده شده است، اظهار کرد: این برنامه ها در قالب ملی، استانی و شهرستانی با همکاری نهادها و دستگاه های مختلف برنامه ریزی شده است.
وی از توزیع هزار جلد از آثار و زندگینامه علامه حسن زاده آملی در سطح شهرستان خبر داد و اظهار کرد: با همکاری اوقاف و اداره تبلیغات اسلامی شهرستان، موکب های معرفتی و شناخت آثار و شخصیت علامه حسن زاده آملی در سطح شهرستان آمل دایر می شود.
حسینی با اشاره به اینکه مراسم بزرگداشت سالگرد ارتحال حضرت علانه ذوالفنون حسن زاده آملی روز شنبه دوم مهر ماه در مصلی شهر آمل برگزار می شود، تصریح کرد: تمبر یادبود علامه حسن زاده همزمان با مراسم بزرگداشت ایشان رونمایی می شود.
وی از برگزاری مراسم نخستین سالروز درگذشت علامه ذوالفنون روز یکشنبه در روستای ایرا خبر داد و گفت: مراسم بزرگداشت علامه روز دوشنبه ۲۸ شهریور ماه در حرم حضرت معصومه(س) نیز برگزار خواهد شد.
فرماندار ویژه شهرستان آمل با اعلام اینکه نواختن زنگ اول مهر به همراه بزرگداشت علامه ذوالفنون در مدارس، برگزاری شب شعر و نیز مخفل انس با قرآن نیز از دیگر برنامه های بزرگداشت علامه حسن زاده خواهد بود، گفت: شهرداری های آمل موظف شدند از هفته آینده، فضاسازی متناسب با شخصیت ایشان را به انجام برسانند.
وی با اشاره به اینکه روز سه شنبه ۲۹ شهریور ماه، مراسم بزرگداشت علامه حسن زاده در کتابخانه ملی ایران برگزار می شود، گفت: همچنین روز چهارم مهرماه نیز در دانشگاه علوم پزشکی مازندران در ساری برگزار می شود.
حسینی همچنین از اعلام فراخوان همایش علمی علامه ذوالفنون نیز خبرداد و بیان کرد: این همایش به همراه رونمایی از کتاب در ثنای آفتاب حسن، بهمن ماه امسال برگزار می شود.
وی همچنین با بیان اینکه در هشت ماه گذشته ستاد توسعه ایرا به منظور رفع مشکلات روستای محل مزار حضرت علامه در فرمانداری آمل تشکیل شده است، بیان کرد: براساس مصوبات این ستاد، مشکلات مربوط به راه، آنتن دهی و نیز احداث منبع آب منطقه رفع شده است و در این سالروز بزرگداشت حضرت علامه ذوالفنون به بهره برداری می رسد.
انتهای پیام/