کشاورزان آمل با مضرات سوزاندن کاه و کلش و راه‌های جایگزین آن آشنا شدند
کشاورزان آمل با مضرات سوزاندن کاه و کلش و راه‌های جایگزین آن آشنا شدند
کارشناسان جهاد کشاورزی اسکومحله آمل در یک دوره آموزشی ترویجی، کشاورزان را با خطرات زیست‌محیطی و تخریب خاک ناشی از سوزاندن بقایای برنج آشنا کردند و راهکارهای نوین مدیریت کاه و کلش را ارائه دادند

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیر هراز»؛ دوره آموزشی ترویجی با موضوع «مضرات سوزاندن کاه و کلش» روز شنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۴ در مرکز جهاد کشاورزی اسکومحله شهرستان آمل برگزار شد.

 

در این کارگاه آموزشی که با حضور جمعی از کشاورزان منطقه برگزار شد، عباسی‌پور، کارشناس مرکز، به تشریح پیامدهای منفی سوزاندن بقایای محصول برنج پرداخت و بر ضرورت حفظ محیط‌زیست، سلامت جامعه و حاصلخیزی خاک تأکید کرد.

 

از جمله موارد کلیدی مطرح‌شده در این دوره می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– تخریب خاک و افزایش خطر فرسایش با سوزاندن کاه و کلش

– کاهش مواد آلی خاک و تأثیر منفی بر باروری زمین‌های کشاورزی

– تهدید تنوع زیستی و آلودگی هوا ناشی از دود حاصل از آتش‌زدن بقایای گیاهی

– معرفی روش‌های جایگزین مانند جمع‌آوری و بسته‌بندی کاه برای خوراک دام، استفاده از دستگاه‌های برداشت مجهز به کاه‌خردکن و بازگرداندن بقایا به خاک، و همچنین تولید کمپوست برای مصارف کشاورزی

 

این برنامه آموزشی با استقبال کشاورزان همراه بود و نشان‌دهنده عزم جهاد کشاورزی آمل برای ترویج روش‌های پایدار کشاورزی و کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی است.

 

عباسی‌پور در پایان با بیان اینکه «آموزش و ترویج کشاورزی رسالت اصلی ماست»، از کشاورزان خواست با به‌کارگیری این روش‌ها، گامی مؤثر در جهت حفظ منابع طبیعی و افزایش بهره‌وری محصولات بردارند.

 

پایان خبر