نقش الگوهای دینی در تربیت نسل جوان غیرقابل انکار است
نقش الگوهای دینی در تربیت نسل جوان غیرقابل انکار است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در مراسم بزرگداشت سه عالم مجاهد در شهرستان قائم‌شهر، بر اهمیت تربیت الگویی تأکید کرد و گفت: الگوهای دینی می‌توانند راهنمایی برای نسل جوان و نوجوان باشند و در مسیری روان و مؤثر آنان را هدایت کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیر هراز  به نقل از خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری بلاغ؛ سید عباس صالحی در مراسم بزرگداشت سه عالم مجاهد آیت‌الله صالحی مازندرانی، شهید آیت الله سلیمانی، شهید آیت الله قاسمی در شهرستان قائم‌شهر، اظهار کرد: جایگاه والای این شخصیت‌ها در عرصه علم، دانش، و تربیت اجتماعی، بر ضرورت معرفی الگوهای برجسته دینی برای نسل جوان باید تاکید کرد.

وی در ابتدای سخنرانی خود با اشاره به دهه کرامت و اهمیت این ایام، بیان کرد: برگزاری چنین محافلی ادامه‌دهنده سنت تربیتی است که در آن الگوهای برجسته به نسل‌های مختلف معرفی می‌شوند، این روش از مؤثرترین شیوه‌های تربیتی است که می‌تواند مسیری سریع و روان برای هدایت افراد فراهم کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تکیه بر آموزه‌های قرآن کریم خاطرنشان کرد: قرآن بارها با ارائه الگوهای متنوع، راه هدایت را برای انسان‌ها هموار کرده است.

صالحی ادامه داد: معرفی شخصیت‌هایی چون آسیه، همسر فرعون، نشان‌دهنده این است که حتی در سخت‌ترین شرایط نیز می‌توان ارزش‌های انسانی و اخلاقی را پاس داشت.

نقش علم در پیشرفت تمدنی

وی در ادامه به اهمیت علم و دانش در تمدن‌سازی اشاره کرد و گفت: علم پیشران توسعه و تمدن‌سازی است و آنچه این سه شخصیت را متمایز می‌کند، شور و علاقه آن‌ها به علم‌آموزی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از خاطرات آیت‌الله صالحی مازندرانی، به عشق و شیدایی او نسبت به علم  اشاره کرد: آیت‌الله صالحی در نوجوانی با وجود سختی‌های معیشتی، شور و اشتیاق فراوانی برای یادگیری داشت، چنین روحیه‌ای باید در نسل‌های جوان زنده نگه داشته شود و بعنوان الگو به همگان معرفی شود.

صالحی با تأکید بر اهمیت الگوسازی در تربیت نسل‌ها تصریح کرد: ما باید با معرفی الگوهایی نظیر آیت‌الله صالحی مازندرانی، آیت‌الله سلیمانی، و آیت‌الله قاسمی، به نسل جوان کمک کنیم که مسیر خود را پیدا کنند تا در زندگی خود از این شخصیت‌ها درس بگیرند.

وی خاطرنشان کرد: یکی از ویژگی‌های بارز این شخصیت‌ها، توانایی ایجاد ارتباط اجتماعی و ایفای نقش پدرانه بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد:  آن‌ها چتر حمایت خود را بر سر سلایق مختلف باز می‌کردند و اجازه نمی‌دادند فرزندان از خانه دور شوند.

صالحی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش ارتباطات اجتماعی و سلوک معنوی این عالمان اشاره کرد و گفت: شهید آیت‌الله سلیمانی با ۱۷ سال خدمت در سیستان و بلوچستان توانست الگویی از پدرانگی و ارتباطات اجتماعی موفق را ارائه کند.

وی افزود: شهادت مظلومانه ایشان هنوز داغ تازه‌ای بر دل مردم منطقه است.

وزیر فرهنگ و ارشاد همچنین به اهمیت حفظ ارتباط معنوی با خداوند تأکید کرد و بیان کرد: منزلت‌های اجتماعی و سیاسی گذرا هستند، اما آنچه ماندگار است، ارتباط با ذات احدیت است.

صالحی در بخش پایانی سخنان خود از نقش این سه شخصیت در انقلاب اسلامی یاد کرد و گفت: هر سه این بزرگواران از دوران نهضت امام خمینی(ره) تا پس از انقلاب، به طور کامل در خدمت انقلاب بودند و با تمام وجود در مسیر اهداف آن گام برداشتند.

وی به نقل از مقام معظم رهبری، جوش و خروش شهید آیت‌الله قاسمی را به عنوان یکی از یادگارهای برجسته نهضت اسلامی برشمرد و تصریح کرد: این مجالس فرصتی برای قدرشناسی و همچنین معرفی الگوهایی است که می‌توانند نسل جدید را در مسیر رشد و تعالی هدایت کنند.

انتهای خبر/