به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیر هراز»، به نقل از خبرگزاری فارس از آمل، شیمکوه را آملی ها می شناسند، بیشتر مردان و زنانی که اهل جنگل هستند، دامدار و دامپرور بوده یا اهل ییلاق و قشلاقاند.منطقه ای در جنگل بالادست آمل و مناطق جنگلی امامزاده عبدالله که بعد از حماسه اسلامی ششم بهمن سال ۱۳۶۰ و تقدیم ۴۱ شهید همچنان ناامن بوده، کمونیست های کوردل در آن پرسه می زدند و جولان داشتند.شیمکوه در صبح و عصر روز سرد و برفی ۱۲ اسفند سال ۱۳۶۱ صحنه چند نبرد کوتاه ولی بسیار حساس و تعیین کننده بود.
در عملیات شیم کوه آملی های غیور و جان برکف که ایستادگی، استقامت، صلابت و پایداری را از دماوند کوه به ارث بردند، در مقابله های ضربتی و سخت با تعداد محدود عناصر باقیمانده از “اتحادیه کمونیست های ایران” آنها را کامل از بین بردند و باعث شکست تمام دشمن شدند.عملیات شیم کوه پایانی بر شکست کمونیستها بود و در این حماسه ۶ شهید تقدیم اسلام و انقلاب اسلامی شدند.

سردار شهید حسن اسماعیلی فرمانده طرح جنگل آمل و پنج نفر از همرزمانش همانند سردار فتحالله شکری، عباسعلی برزگر فاضلی، بهروز حسنزاده، محمدعلی دلاپور و اسفندیار یوسفی در این عملیات دل به جنگل زدند همچنین در برآورده ها آمده است که بیشترین تلفات دشمن در درگیریهای جنگل آمل مربوط به سال های ۶۰ و ۶۱ مربوط به این عملیات بوده است.حسن اسماعیلی سردار پرافتخار جنگل از دلاورمردان و حماسه سازانی بود که سال ۱۳۳۸ متولد شد، از کودکی و نوجوانی در روستای چندرمحله آمل زندگی می کرد، اهل نماز و مسجد بوده و در کار کشاورزی و خدمت به مردم فعال بود. سردار اسماعیلی شخصیتی ویژه داشت، با بصیرت و غیرت دینی، صمیمی و فروتن، مردمدار با منش پهلوانی و سلحشوری بود که از او مجاهدی نستوه و فداکار ساخت.این مجاهد خستگی ناپذیر در مقابله با فساد دوران ستمشاهی برابر گروهکهای جبهه کفر و نفاق متمایز و برجسته بود بهگونهای که بارها تحت تعقیب، تهدید و در معرض ترور قرار گرفت.سردار اسماعیلی با انصراف از مشاغلی همانند مدیریت یک کارگاه تولیدی تا خدمت در فرمانداری، پذیرش حرفه خبرنگاری صدا و سیما و خدمت در نیروی دریایی، بالاخره لباس مقدس و سبز سپاه پاسداران را بر تن کرد و در چند مرحله آموزش رزمی و تخصصی در چالوس و رامسر شرکت داشت.

این رزمنده در جنگل رامسر و عملیات محرم در نقش فرماندهی، دو بار زخمی شده و بالاخره به عنوان فرمانده طرح جنگل آمل و فرمانده عملیات شیمکوه به همراه پنج نفر از یارانش به درجه شهادت رسید. یاد و نام سردار شهید حسن اسماعیلی، سردار فتح الله شکری، عباسعلی برزگر فاضلی، بهروز حسین زاده، اسفندیار یوسفی و محمد علی دلاپور در عملیات شیم کوه همیشه درخشان و جاوید است.
در بیان ایثارگری شهید عباسعلی برزگر فاضلی دیگر شهید عملیات جنگل آمده است: شبی قبل از عملیات جنگل در اسفند سال ۱۳۶۱ تعداد نیروهای اعزامی به منطقه جنگلی زیاد بودند ولی کیسه خواب موجود اندک بود و برای تأمین نیاز همه رزمندگان کافی نبود.این شهید با ایثارگری که از خود نشان داد کیسه خواب خود را به همرزمانش واگذار کرد و برای خود بستری از برگ های درختان که بر روی زمین پخش بودند را جمع آوری کرده و شب بسیار سرد را به صبح رساند.

در فرازی از وصیتنامه ارزشمند شهید بهروز حسین زاده دیگر شهید عملیات جنگل تأکید شد: از برادران و خواهران به عنوان برادر کوچک شان و از پدران و مادران به عنوان فرزند کوچک آنها تقاضا دارم گوش به فرمان امام امت دهند، در خط امام حرکت کنند، گوش به حرف ضد انقلابیون ندهند و با جان و مال خود از انقلاب اسلامی دفاع کنند.به گزارش فارس، در نخستین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی شهرستان آمل با توجه به شرایط ویژه و استراتژیک داشتن نزدیکترین مسیر ارتباطی به پایتخت، جنگلهای انبوه و در هم تنیده هیرکانی، قرار گرفتن رودخانه کبیر هراز، وضعیت فوقالعاده جغرافیایی، نزدیکی جلگه، جنگل و کوههای صعبالعبور همیشه مورد توجه اجانب استکباری و بدخواهان نظام بوده است.ولی مردم این دیار همیشه جان برکف، غیور و دشمنستیز بودند و در تاریخ از خود یادگاریهای زرین بر جای گذاشتند.