به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیر هراز»، به نقل از خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، جدیدترین محصولات تولید کارخانه های کود، سم و نهادههای کشاورزی استانهای مختلف کشور در قالب یک نمایشگاه در شهرستان آمل به نمایش گذاشته شد.
۲۲ شرکت و مؤسسه داخلی با حضور در بیش از ۵۰ غرفه، انواع کود، بذر و سم را برای کشاورزی زراعی عرضه کردند. شرکتهای تولیدی و توزیعی از استانهای سمنان، کرمان، خراسان رضوی، اصفهان، فارس، تهران، مازندران، گلستان، خراسان شمالی و یزد آخرین محصولات خود را در این نمایشگاه ارائه دادند.
رضا افراسیابی، مدیر شرکت خدماتی حمایتی کشاورزی مازندران با تأکید بر اهمیت فضای رقابتی این نمایشگاه گفت: حضور فعالان حوزه تولید سم، کود و نهادههای کشاورزی در کنار هم، رقابت سالمی را ایجاد کرده و موجب ارتقای کیفیت تولیدات داخلی خواهد شد.
وی افزود: برپایی این نمایشگاه زنجیره ارتباطی مؤثری بین تولیدکنندگان و کشاورزان ایجاد کرده و این تعامل مستقیم، ضمن شنیده شدن نیازهای کشاورزان، موجب کاهش واسطهها در این بخش خواهد شد.
افراسیابی با بیان اینکه این نمایشگاه درقالب همایش آموزشی ترویجی سبدکودی برای کشاورزان برگزار وبرپا شده است، تصریح کرد: از قابلیت های مهم شرکت های تولیدکننده کود وسموم شیمی در این نمایشگاه، عرضه محصولات برپایه زیستی و دانش بنیان بوده که مورد استقبال کشاورزان نیز قرار گرفت.
هادی باقری معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز در حاشیه نمایشگاه از تأمین و توزیع ۵۰ درصد کود اوره، فسفات و پتاس مورد نیاز شالیکاران استان برای کشت بهاره خبر داد.
وی افزود: کمبود کود و تأخیر در توزیع آن، ناشی از ناترازی برق در کارخانههای تولید کود بوده که باعث گلایه کشاورزان در دریافت سهمیه یارانهای کود شده بود. با این حال، با پشتیبانی مناسب شرکت خدماتی حمایتی کشاورزی، روند توزیع کود در استان به حالت عادی بازگشته و بخش زیادی از کمبودها برطرف شده است.
باقری با اشاره به حساسیت بالای محصولات کشاورزی نظیر سم، کود، نهال و نهادهها، تأکید کرد که این محصولات مستقیماً با امنیت غذایی و سلامت جامعه در ارتباط هستند و باید در تولید و واردات آنها، توجه ویژهای به فناوری و دانش فنی روز داشت.
مازندران با ۴۶۰ هزار هکتار زمین زراعی و باغی، سالانه بیش از ۷.۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی تولید میکند. این استان در تولید ۱۵ نوع محصول از مجموع ۷۲ محصول کشاورزی کشور—از جمله برنج، مرکبات، کیوی، گل و گیاه، مرغ و آبزیان—در رتبههای اول تا سوم کشوری قرار دارد.