عملیات شیمکوه پایانی بر عمر کمونیستها بود، بعد از حماسه اسلامی ششم بهمن سال ۱۳۶۰ آمل، باقیمانده کمونیست ها هم در اسفند ۱۳۶۱ کاملا برچیده شدند تا پایان این کوردلان در شمال کشور به ثبت برسد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیر هراز»، به نقل از خبرگزاری فارس از آمل، شیمکوه را آملی ها می شناسند، بیشتر مردان و زنانی که اهل جنگل هستند، دامدار و دامپرور بوده یا اهل ییلاق و قشلاقاند.منطقه ای در جنگل بالادست آمل و مناطق جنگلی امامزاده عبدالله که بعد از حماسه اسلامی ششم بهمن سال ۱۳۶۰ و تقدیم ۴۱ شهید همچنان ناامن بوده، کمونیست های کوردل در آن پرسه می زدند و جولان داشتند.شیمکوه در صبح و عصر روز سرد و برفی ۱۲ اسفند سال ۱۳۶۱ صحنه چند نبرد کوتاه ولی بسیار حساس و تعیین کننده بود.
در عملیات شیم کوه آملی های غیور و جان برکف که ایستادگی، استقامت، صلابت و پایداری را از دماوند کوه به ارث بردند، در مقابله های ضربتی و سخت با تعداد محدود عناصر باقیمانده از “اتحادیه کمونیست های ایران” آنها را کامل از بین بردند و باعث شکست تمام دشمن شدند.عملیات شیم کوه پایانی بر شکست کمونیستها بود و در این حماسه ۶ شهید تقدیم اسلام و انقلاب اسلامی شدند.

سردار شهید حسن اسماعیلی فرمانده طرح جنگل آمل و پنج نفر از همرزمانش همانند سردار فتحالله شکری، عباسعلی برزگر فاضلی، بهروز حسنزاده، محمدعلی دلاپور و اسفندیار یوسفی در این عملیات دل به جنگل زدند همچنین در برآورده ها آمده است که بیشترین تلفات دشمن در درگیریهای جنگل آمل مربوط به سال های ۶۰ و ۶۱ مربوط به این عملیات بوده است.حسن اسماعیلی سردار پرافتخار جنگل از دلاورمردان و حماسه سازانی بود که سال ۱۳۳۸ متولد شد، از کودکی و نوجوانی در روستای چندرمحله آمل زندگی می کرد، اهل نماز و مسجد بوده و در کار کشاورزی و خدمت به مردم فعال بود. سردار اسماعیلی شخصیتی ویژه داشت، با بصیرت و غیرت دینی، صمیمی و فروتن، مردمدار با منش پهلوانی و سلحشوری بود که از او مجاهدی نستوه و فداکار ساخت.این مجاهد خستگی ناپذیر در مقابله با فساد دوران ستمشاهی برابر گروهکهای جبهه کفر و نفاق متمایز و برجسته بود بهگونهای که بارها تحت تعقیب، تهدید و در معرض ترور قرار گرفت.سردار اسماعیلی با انصراف از مشاغلی همانند مدیریت یک کارگاه تولیدی تا خدمت در فرمانداری، پذیرش حرفه خبرنگاری صدا و سیما و خدمت در نیروی دریایی، بالاخره لباس مقدس و سبز سپاه پاسداران را بر تن کرد و در چند مرحله آموزش رزمی و تخصصی در چالوس و رامسر شرکت داشت.

این رزمنده در جنگل رامسر و عملیات محرم در نقش فرماندهی، دو بار زخمی شده و بالاخره به عنوان فرمانده طرح جنگل آمل و فرمانده عملیات شیمکوه به همراه پنج نفر از یارانش به درجه شهادت رسید. یاد و نام سردار شهید حسن اسماعیلی، سردار فتح الله شکری، عباسعلی برزگر فاضلی، بهروز حسین زاده، اسفندیار یوسفی و محمد علی دلاپور در عملیات شیم کوه همیشه درخشان و جاوید است.
در بیان ایثارگری شهید عباسعلی برزگر فاضلی دیگر شهید عملیات جنگل آمده است: شبی قبل از عملیات جنگل در اسفند سال ۱۳۶۱ تعداد نیروهای اعزامی به منطقه جنگلی زیاد بودند ولی کیسه خواب موجود اندک بود و برای تأمین نیاز همه رزمندگان کافی نبود.این شهید با ایثارگری که از خود نشان داد کیسه خواب خود را به همرزمانش واگذار کرد و برای خود بستری از برگ های درختان که بر روی زمین پخش بودند را جمع آوری کرده و شب بسیار سرد را به صبح رساند.

در فرازی از وصیتنامه ارزشمند شهید بهروز حسین زاده دیگر شهید عملیات جنگل تأکید شد: از برادران و خواهران به عنوان برادر کوچک شان و از پدران و مادران به عنوان فرزند کوچک آنها تقاضا دارم گوش به فرمان امام امت دهند، در خط امام حرکت کنند، گوش به حرف ضد انقلابیون ندهند و با جان و مال خود از انقلاب اسلامی دفاع کنند.به گزارش فارس، در نخستین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی شهرستان آمل با توجه به شرایط ویژه و استراتژیک داشتن نزدیکترین مسیر ارتباطی به پایتخت، جنگلهای انبوه و در هم تنیده هیرکانی، قرار گرفتن رودخانه کبیر هراز، وضعیت فوقالعاده جغرافیایی، نزدیکی جلگه، جنگل و کوههای صعبالعبور همیشه مورد توجه اجانب استکباری و بدخواهان نظام بوده است.ولی مردم این دیار همیشه جان برکف، غیور و دشمنستیز بودند و در تاریخ از خود یادگاریهای زرین بر جای گذاشتند.
لینک کوتاه : https://safireharaz.ir/?p=4308