والفجر ۸ چگونه شگفتی آفرید!
والفجر ۸ چگونه شگفتی آفرید!
سردار طوسی نابغه فاوی که به تکلیفش عمل کرد، عملیات والفجر ۸ را "خدایی" می‌داند که دست خدا با رزمندگان بود و امدادهای غیبی موجب بازدارندگی دشمن شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیر هراز»به نقل ازخبرگزاری فارس؛ سردار شهید محمدحسن طوسی‌ قائم‌مقام لشکر ۲۵ کربلا، سرداری باوقار و دوست و همراه رزمندگان، سرداری که نابغه فاو لقب گرفت، اما همه درجه‌ها و القاب ذره‌ای از خلوص نیست، سادگی و بی‌آلایشی او کم نکرد.سردار محمدحسن قاسمی طوسی، نابغه ارزشمند دوران دفاع مقدس و قهرمان نبرد ۷۸ روزه لشکر ۲۵ کربلا در عملیات والفجر بود، مردی که سابقه مبارزات سیاسی در دوران رژیم ستم‌شاهی نیز در کارنامه او هویداست.سردار طوسی مالک‌اشتر دفاع مقدس و نابغه فاو که بارهاوبارها از دلاوری‌هایهایش شنیده‌ایم، دو برادر دیگرش محمدحسین و محمدابراهیم هم در دوران دفاع مقدس به شهادت رسیدند، سال ۱۳۳۷ در روستای «طوسکلا» از توابع شهرستان «نکا» به دنیا آمد.از ویژگی‌های بارز سردار شهید طوسی علاوه بر شجاعت، زیرکی و تیزهوشی، می‌توان خلوص نیتش را نیز مثال زد که می‌توان با قرائت وصیت‌نامه‌اش به آن پی برد؛ وصیت‌نامه عارفانه‌ای که در بخشی از آن آمده است: «انقلاب اسلامی ما در یک برهه‌ای از زمان واقع شده که به‌جرئت می‌توان گفت که تمام اسلام در مقابل تمامی شرک و کفر قرار گرفت و پیروزی انقلاب باعث احیاء اسلام در تمام دنیا و شکست آن باعث شکست اسلام خواهد شد. پس باید همه دست‌به‌دست هم در صراط مستقیم و پیرو امام به حرکت ادامه دهیم».  در سال ۱۳۶۲ معاون اطلاعات و عملیات لشکر ۲۵ کربلا شد.عملیات والفجر ۸ با محوریت لشکر ویژه ۲۵ کربلا که سردار طوسی به‌عنوان مسئول اطلاعات عملیات آن را مدیریت می‌کرد، یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین عملیات در تاریخ جنگ ایران و عراق محسوب می‌شود؛ عملیاتی که با حماسه‌آفرینی رزمندگان اسلام، ضربه‌ای سهمگین به توان رزمی و نظامی دشمن وارد شد.
سردار طوسی در خاطرات خودش عملیات غرورآفرین والفجر ۸ را با محوریت لشکر ویژه‌ ۲۵ کربلا «شگفت‌انگیز» و «غرورآفرین» توصیف و روایت می‌کند که در آن عملیات بسیاری از صحنه‌ها و لحظات سخت و نبردهای هفتاد و هشت‌روزه‌ آن با رشادت و دلیری غواصان و نیروهای دریادل این لشکر پر توان با موفقیت پشت سر گذاشته شد».این فرمانده شهید عملیات والفجر هشت را «خدایی» توصیف می‌کند و در روایتش آمده است: ما در طول ۶ ماهی که در منطقه بودیم و کار می‌کردیم، شاهد امدادهای غیبی زیادی بودیم. بچه‌ها شناسایی می‌رفتند و دشمن هم منور می‌زد و آنها را می‌دید و تیراندازی می‌کرد، ولی هیچ مسئله‌ای اتفاق نمی‌افتاد و از هیچ تیپ و لشکری هم اسیر ندادیم، شناسایی به لطف خدا و به‌راحتی انجام شد و دشمن تا زمان عملیات غافل ماند. امداد غیبی دیگری که ما شاهد آن بودیم آمدن ابر و بارانی شدن هوا در شب عملیات بود. باید کل امکانات را به منطقه می‌آوردیم، ترس داشتیم دشمن بفهمد که ما این همه امکانات را وارد منطقه کرده‌ایم؛ شب هوا کاملاً صاف بود. صبح دیدیم هوا کاملاً یک‌مرتبه ابری شد و پشت سرش هم باران بارید. آن چیزی که در این عملیات مهم و حائز اهمیت بود، معنویت و روحیه‌ بالای معنوی نیروها بود که ما را هم در این عملیات موفق کرد. خداوند از ما جنگ خوب، جنگیدن خوب، کشتن زیاد دشمن و اسیر زیاد گرفتن نمی‌خواهد؛ در وهلهٔ اول، خداوند از ما می‌خواهد که تکلیفمان را انجام و آن مقدار توان را که در وجودمان هست و در وسعمان هست، آن‌ها را به کار ببندیم»سردار شهید طوسی که از فرماندهان بی‌ادعا در دوران دفاع مقدس بود در بین هم‌رزمانش به مالک‌اشتر جبهه‌های ایران لقب گرفته بود.

سردار طوسی در فروردین سال ۱۳۶۶ درحالی‌که جانشین فرمانده لشکر ۲۵ کربلا بود، با تنی خسته و مجروح در دشت شلمچه و نوزدهم فروردین‌ماه ۱۳۶۶ در سن ۲۹ سالگی بر اثر اصابت ترکش‌های گلوله «خمپاره ۶۰» به شهادت رسید.