به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیر هراز»، به نقل از «بلاغ» ۱۸ فروردینماه هر سال در تقویم دیار علویان نام زرین در این روز میدرخشد که عنوان نابغه فاو را برای سبزپوشان لشکر ۲۵ کربلا به ارمغان آورده است و او کسی نیست جز سردار شهید محمدحسن طوسی.
هجدهم فروردینماه برای مردم غیور و شهیدپرور شهرستان نکا یادآور حماسهای دیگر از ملت امام حسین (ع) است؛ روزی که سردار دلاور، محمدحسن طوسی، نابغه عملیاتهای فاو و اروند، در سنگر جهاد و شهادت، به کاروان سربداران دفاع مقدس پیوست و نامش در زمره ستارگان درخشان دیار نیکان ثبت شد.
سردار طوسی؛ نابغهای که فاو را فتح کرد
سردار شهید محمدحسن طوسی، از فرماندهان برجسته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، یکی از چهرههای ماندگار عملیات فاو بود. این نابغه نظامی که از خاک پاک نکا برخاسته بود، با تدبیر و شجاعتی کمنظیر، نقشههای عملیاتی بیبدیلی را طراحی کرد که منجر به فتح فاو، یکی از حساسترین نقاط استراتژیک جنگ تحمیلی شد. او با ایمان راسخ و درک عمیق از تاکتیکهای نظامی، ثابت کرد که فرزندان ملت امام حسین (ع)، در میدان نبرد نیز همچون عاشوراییان، سربلند و پیروزند.
از دیار نیکان تا جبهههای نور
شهرستان نکا، این دیار نیکان، همواره خاستگاه مردان و زنانی بوده که در راه دفاع از ارزشهای اسلامی و انقلابی، سر از پا نشناختند. سردار طوسی نیز یکی از همین فرزندان برومند بود که از مکتب شهدای دفاع مقدس درس ایثار و مقاومت آموخت. او با عزمی پولادین و قلبی مالامال از عشق به ولایت، در عملیاتهای مختلفی چون والفجر ۸، کربلای ۵ و نصر ۴ حضور یافت و سرانجام در عملیات بیتالمقدس ۷، در منطقهی اروند، به درجهی رفیع شهادت نائل آمد.
وصیتنامه شهید؛ چراغ راه جویندگان حقیقت
در بخشی از وصیتنامه این شهید بزرگوار میخوانیم:
«… ای ملت غیور ایران! بدانید که دشمنان این مرز و بوم، هرگز از پای نخواهند نشست. اگر امروز با سلاح به مقابله ما نیایند، با تهاجم فرهنگی و اقتصادی، ایمان و استقلال ما را نشانه گرفتهاند. پس هوشیار باشید و بدانید که تنها راه نجات، تمسک به قرآن، عترت و ولایت فقیه است…»
این کلمات گویا، نشاندهنده عمق بینش و دغدغههای این فرمانده دلاور است که حتی در آخرین لحظات زندگی، نگران آیندهی انقلاب و نسلهای بعدی بود.
مدافعان حرم؛ وارثان راه شهید طوسی
امروز، سالها پس از شهادت سردار طوسی، فرزندان همین خاک در قالب مدافعان حرم، راه او و دیگر شهدای دفاع مقدس را ادامه دادهاند. آنها نیز با همان روحیهی جهادی و عشق به شهادت، در برابر تکفیریهای وحشی ایستادهاند و پرچم عزت ایران اسلامی را بر بلندای تاریخ به اهتزاز درآوردهاند.
سخن پایانی: راه شهید طوسی، راه نور است
سردار محمدحسن طوسی نهتنها یک فرمانده نظامی، که یک معلم جهاد و شهادت بود. او به ما آموخت که پیروزی، تنها با تکیه بر ایمان و وحدت به دست میآید. امروز ملت امام حسین (ع) در نکا و سراسر ایران، با اقتدا به این شهید والامقام، همچنان در مسیر مقاومت و ایستادگی گام برمیدارند.
یادش گرامی، راهش پررهرو و نامش جاودان باد.
یادداشت : محمدجوادشعبانی