به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیر هراز»، به نقل از «بلاغ» اسکندر مومنی ظهر امروز در آئین تقدیر از خادمان و طلایهداران دومین کنگره ملی شهدای مازندران که با استاندار مازندران، فرمانده سپاه کربلا، نمایندگان مجلس، مدیران دستگاههای اجرایی و فرماندهان نواحی در سالن غدیر سپاه کربلا برگزار شد با بیان اینکه مازندران از نخستین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون در عرصههای گوناگون کشور نقش تعیینکنندهای ایفا کرده است، اظهار کرد: از نخستین روزهای پیروزی انقلاب، این استان درگیر ناآرامیها و درگیری با گروهکهای ضدانقلاب از شورشهای چپگرایانه در ترکمنصحرا گرفته تا مبارزه با منافقین و درگیریهای مسلحانه در جنگلهای مازندران بود.
وی با اشاره به حادثه تاریخی حمله گروههای ضدانقلاب به شهر آمل در بهمن ۱۳۶۰، خاطرنشان کرد: مازندران در آن روز تاریخی با تقدیم بیش از ۴۰ شهید، توطئههای دشمن را خنثی کرد.
وزیر کشور بیان کرد: آنچه دشمن طراحی کرده بود، الگوسازی و گسترش این شورشها به سایر شهرهای شمالی کشور بود، اما مردم قهرمان این خطه در آزمونی تاریخی، سربلند بیرون آمدند.
ردپای مازندران در همه جبههها
مومنی افزود: نقش مازندران در دوران دفاع مقدس منحصر به مناطق عملیاتی جنوب و غرب نبود، بلکه این استان در تأمین امنیت غرب کشور نیز حضوری مؤثر داشت.
وزیر کشور افزود: مازندران در دوران آغازین انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در تأمین امنیت کردستان و مقابله با گروههای تجزیهطلب مشارکت فعال داشت.
مومنی با اشاره به حماسه آزادسازی خرمشهر در سوم خرداد ۱۳۶۱، این روز را نقطه عطفی در تاریخ مقاومت ایران دانست و گفت: صدام با حمایت قدرتهای جهانی و با تحلیلهای مادی و محاسبات نظامی، جنگ را با هدف اشغال خوزستان و سرنگونی نظام اسلامی آغاز کرد.
وی خاطرنشان کرد: تصور آنها بر این بود که ظرف دو هفته خوزستان را جدا و طی یک ماه انقلاب اسلامی را ساقط میکنند، اما حضور مردم، رهبری امام و روحیه شهادتطلبی معادلات آنها را بر هم زد.
لشکر ویژه ۲۵ کربلا؛ ستون عملیاتهای بزرگ دفاع مقدس
مومنی در بخش دیگری از سخنان خود با تمرکز بر نقش نظامی مازندران در دوران دفاع مقدس، تأکید کرد: لشکر ۲۵ کربلا، بهعنوان یکی از یگانهای نخبه و ویژه جنگ، در عملیاتهای بزرگ دوران دفاع مقدس حضوری کلیدی داشت.
وی ادامه داد: این لشکر ابتدا با مرکزیت مازندران شکل گرفت اما هویت و گستره جغرافیایی آن، کل استانهای شمالی کشور، شامل گیلان، گلستان و مازندران را در بر میگرفت.
وزیر کشور با بیان اینکه این لشکر نقش محوری در بیش از ۳۰ درصد از عملیاتهای دفاع مقدس داشت، گفت: اگر لشکر ۲۵ کربلا در صحنهای نبود، بسیاری از عملیاتهای مهم قابل اجرا نبود.
مومنی تصریح کرد: فرماندهان و شهدای بزرگی چون شهید ییلاقی، شهید قربانی و دیگر فرماندهان زندهای که هنوز در قید حیاتاند، در سازماندهی این لشکر نقش بیبدیلی داشتند.
وی از تیپ مالک اشتر و تیپ ظفر به عنوان یگانهای رزم مستقلی یاد کرد که با محوریت مازندران و با حضور فرماندهانی چون سردار فارابی و سردار حسننیا در جبههها فعال بودند و عملیاتهای مهم برونمرزی و درونمرزی را مدیریت کردند.
پشتیبانی همهجانبه مردم؛ از میدان نبرد تا عمق روستاها
وزیر کشور با بیان اینکه عمق عملیاتی جهاد مردم مازندران تنها محدود به خطوط مقدم نبود، اظهار کرد: همه شهرها و روستاهای استان، عملاً تبدیل به پشت جبهه عملیاتی شده بودند.
مومنی ادامه داد: مازندران تنها نیرو نمیفرستاد، بلکه آموزش، تجهیز، پشتیبانی لجستیکی و تأمین امکانات یگانهای رزم را نیز بر عهده داشت.
وی گفت: اگر امروز بخواهیم با محاسبات اداری و بوروکراتیک فعلی، آن حجم از سازماندهی و بسیج نیرو را تحلیل کنیم، اساساً باورپذیر نیست که در آن شرایط سخت، چنین نیرویی به این سرعت شکل گرفت و به میدان آمد.
قدردانی از برگزارکنندگان کنگره شهدا
وزیر کشور با قدردانی از فرمانده سپاه کربلا و دستاندرکاران برگزاری این کنگره عظیم، تصریح کرد: بنده افتخار داشتم تنها در بخش یادواره نابغه شهید «حسن طوسی» در تهران حضور داشته باشم اما از صمیم قلب از تمام عزیزانی که در برپایی این مراسم باشکوه زحمت کشیدند، سپاسگزارم.
مومنی با اشاره به ضرورت انتقال پیام شهدا به نسلهای آینده، بیان کرد: شهدا بالاترین سرمایه خود، یعنی جانشان را برای اسلام و انقلاب فدا کردند و امروز وظیفه ماست که مسیر آنان را برای نسلهای فعلی و آینده روشن و شفاف ترسیم کنیم.
وی گفت: این حماسه بزرگ باید در تاریخ معاصر ایران به زبان هنر و تصویر ثبت شود؛ در قالب کتاب، فیلم و سریال، تا این گنجینه فراموشنشدنی، نسلبهنسل منتقل شود.
*اعتماد به داخل راه اصلی غلبه بر مشکلات اقتصادی
نماینده ولی فقیه در مازندران نیز در این مراسم خودباوری و اعتماد به ظرفیتهای داخلی را راهکار اصلی غلبه بر مشکلات اقتصادی دانست و گفت: ایران قوی است و بواسطه قوت ماست که آنها از در تهاجم نظامی وارد نمیشوند و اغراض خود را از راه مذاکره میخواهند بر ما تحمیل کنند.
آیتالله محمدباقر محمدیلائینی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، ایثارگران و رزمندگان، برگزاری دومین کنگره بزرگداشت ۱۴هزار و ۵۰۰ شهید استان مازندران را گامی مهم در راستای قدردانی از مجاهدتهای این عزیزان دانست.
.jpg)
وی با اشاره به برگزاری باشکوه این کنگره و حضور پرشور طلایهداران و خادمان صادق و شرفیابی دستاندرکاران به محضر مقام معظم رهبری و بهرهمندی از رهنمودهای ایشان افزود: فرمایشات رهبر معظم انقلاب در کنگره پخش شده و تجلیل ایشان از مردم مازندران مایه افتخار است.
محمدیلائینی همچنین با تاکید بر لزوم گرامیداشت سوم خرداد، سالروز آزادسازی خرمشهر و تجلیل از فاتحان این عملیات غرورآفرین، افزود: عملیات بیتالمقدس و فتح خرمشهر یکی از مقاطع مهم و حساس دفاع مقدس است.
نماینده ولی فقیه در استان مازندران با اشاره به سالروز شهادت شهدای خدمت و شهید جمهور، آیتالله رئیسی، گفت: برگزاری مراسم متعدد و باشکوه در سراسر استان برای تجلیل از این عزیزان جای تقدیر دارد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر خرمشهرها در پیش است، بر لزوم فتوحات در عرصههای مختلف، به ویژه جنگ اقتصادی، فرهنگی، رسانهای و ترکیبی تأکید کرد.
امام جمعه ساری خودباوری و اعتماد به ظرفیتهای داخلی را راهکار اصلی غلبه بر مشکلات اقتصادی دانست و تصریح کرد: اقتصاد ما یک اقتصاد ثروت بنیان و منابع بنیان است و تمام منابع و ثروتهای خدادادی ما گواه این ادعاست.
وی با اشاره به سخنان امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه “آمریکا شیطان بزرگ است و آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند”، بر لزوم عدم ترس و تزلزل در برابر دشمنان تأکید و عنوان کرد: ایران قوی است و بواسطه قوت ماست که آنها از در تهاجم نظامی وارد نمیشوند و اغراض خود را از راه مذاکره میخواهند بر ما تحمیل کنند.
محمدیلائینی با استناد به جمله شهید آوینی که هر که میخواهد ما را بشناسد، داستان کربلا را بخواند، یادآور شد: راه شهدا، ادامه راه کربلاست.
*آزادسازی خرمشهر، نماد مقاومت و ایمان ملت
استاندار مازندران نیز با تأکید بر نقش تعیینکننده ایثار و وحدت در پیروزیهای انقلاب اسلامی، گفت: ۱۴ هزار و ۵۰۰ شهید، عدد نیست؛ بلکه هر کدام تجلی ایثاری ماندگارند که باید برای نسل امروز تبیین شود.
مهدی یونسی با اشاره به اینکه آزادسازی خرمشهر، نماد مقاومت و ایمان ملت ایران است، افزود: سوم خرداد یادآور روزی است که وحدت، ایثار و هدایت الهی، خرمشهر را از اشغال دشمن خارج کرد و این روز بهحق «روز مقاومت، ایثار و پیروزی» نام گرفته است.

وی با تأکید بر اینکه شهدا زندهاند و نظارهگر عملکرد ما هستند، گفت: شهدا، نهتنها چیزی نخواستند، بلکه جانشان را تقدیم کردند و امروز چشم شهدا به ماست و باید دید که آیا ما وظایفمان را درست انجام میدهیم یا نه.
استاندار مازندران، ضمن قدردانی ویژه از همه دستاندرکاران کنگره، فرماندهان سپاه، نمایندگان مجلس، مسئولان و عوامل اجرایی، گفت: از همه کسانی که با مسئولیت یا در گمنامی در این مسیر قدم برداشتند، تشکر میکنم و آرزو دارم در ادامه این راه، با توکل به خدا و توسل به اهل بیت، بتوانیم رسالت شهدا را به درستی ادامه دهیم.
یونسی تأکید کرد: آزادی خرمشهر، نمادی از وحدت و ایثار است؛ و ما با اتحاد و ایمان، بر همه مشکلات پیروز خواهیم شد.
به گزارش بلاغ، در پایان این مراسم از خادمان و طلایهداران دومین کنگره ملی شهدای مازندران با حضور وزیر کشور تجلیل و قدردانی شد.
انتهای خبر/