خداحافظی با عمارت!/تولید سوخت از پسماند در آمل برای نخستین بار در کشور
خداحافظی با عمارت!/تولید سوخت از پسماند در آمل برای نخستین بار در کشور
فرماندار ویژه آمل گفت: موافقت‌نامه طرح ملی فناوری نوآوری تولید سوخت از پسماند شهری آمل به امضا رسید.

چالش زباله در مازندران از خط قرمزهای بحران گذشته است، روزانه بیش از سه هزار و ۱۵۰تن زباله در استان تولید می سالهاست شود و به لطف تعطیلات به ۶ هزار تن در روز  هم می رسد، هر تن زباله ۵۰۰ لیتر شیرابه و یا بهتر بگوییم سرطان تولید می کند.

میانگین زباله برای هر فرد در کل کشور ۷۰۰ گرم است، اما بطور متوسط هر فرد روزانه در آمل یک کیلو تا یک کیلو و ۲۰۰ گرم  زباله تولید می کند تا آغارگر فاجعه ای باشد که امروز به ندانم کاری منتهی شود .

عمارت سالهاست آینه دقی برای شهروندان شده است و چون آتشنشانی فعال هر لحظه می تواند به سرش بزند و با یک رانش، با یک انفجار چون بمب اتمی برای شهر باشد، غده ای بدخیم که ۳۶ سال است در جان سلامتی مان تنیده است و روز به روز وخامتش بیشتر می شودف امیدواریم این بلای سیاه با مدیریت درست تبدیل به طلای سیاه شود.

 

 

سید عباس حسینی، فرماندار ویژه آمل در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه موافقت‌نامه طرح ملی فناوری نوآوری تولید سوخت از پسماند شهری آمل به امضا رسید، گفت: موافقت‌نامه طرح ملی فناوری نوآوری تولید سوخت مایع سبک( بنزین، گازوییل و نفت یورو چهار) از پسماند شهری آمل با روش کراکینگ کاتالیستی در معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری در تهران به امضا رسید.

وی با بیان  تولید سوخت مایع سبک طرح ملی فناوری نوآوری از پسماند شهری آمل، عنوان کرد: امروز چهار مرداد ماه در معاونت نوآوری و تجاری‌سازی فناوری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری در تهران به امضا رسید.

فرماندار آمل تصریح کرد: در این موافقت‌نامه دکتر علیخانی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران به نمایندگی از استاندار مازندران به عنوان بهره‌بردار، دکتر بهشتی معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری به عنوان کارفرما، با شرکت تعاونی دانش‌بنیان درینه سیاه آریا به عنوان مجری طرح حضور داشتند.

وی از  اجرای پروژه ۵۰۰ تن در روز براساس این طرح شرکت مجری خبر داد و اظهار کرد:در ظرف یک سال مقدمات لازم برای اجرای آن فراهم خواهد شد.

حسینی افزود: براساس این تفاهم نامه شرکت مجری موظف است در ابتدا در طی یک سال، ۲۴ تن سوخت مایع از ۴۰ تن زباله ریجکتی در  دو شیفت  کاری در روز را به صورت پایلوت استحصال کند.

وی با تاکید اینکه تولید سوخت از پسماند برای نخستین بار در کشور در آمل اجرایی می‌شود، خاطرنشان کرد: رفع مشکل زباله آمل از دغدغه‌های مدیریت استان و استاندار مازندران به شمار می رود که در این راستا با پیگیری های استاندار مازندران اعتبار فاینانس به پروژه پسماند آمل تعلق گرفته است و اعتبار مورد نیاز این طرح به صورت استانی و ملی تهیه شده است.

وی اظهار کرد: زمین مورد نیاز برای این طرح نیز با مساعدت شهرداری و شورای اسلامی شهر آمل تهیه و در اختیار مجری طرح قرار گرفته است.