هیچ‌گونه نگرانی برای تامین کالاهای اساسی نداریم
هیچ‌گونه نگرانی برای تامین کالاهای اساسی نداریم
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: کالاهای اساسی به میزان لازم داریم و جای هیچ‌گونه نگرانی نیست.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «سفیر هراز» و به نقل از «بلاغ»؛ محمدجواد عسکری در جلسه بررسی راهکارهای تقویت صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی مازندران که با حضور استاندار مازندران، نمایندگان مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی، مسئولان بخش کشاورزی و نمایندگان تشکل‌های کشاورزی استان در ساری برگزار شد با تأکید بر اهمیت حمایت هدفمند از بخش کشاورزی، نقش صندوق‌های حمایتی را در پایداری تولید، افزایش بهره‌وری و توانمندسازی کشاورزان مهم ارزیابی کرد و بر ضرورت همکاری و هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی، تشکل‌های کشاورزی و مجلس شورای اسلامی تأکید داشت.

وی با اظهار این که بنادر شمالی‌ دریای خزر به خصوص امیرآباد جایگزین بندر امام خمینی (ره) در جنوب کشور است، افزود: تمامی دغدغه‌های کشاورزان با عملیاتی شدن برنامه توسعه هفتم توسعه مرتفع می‌شود و با توجه به تقاضای جمعیت ۵۰۰ میلیون نفری همسایگان به محصولات کشاورزی کشور، اصلا نیاز به صادرات نفت نداریم.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مجلس شورای اسلامی به طور خاص کمیسیون کشاورزی در حوزه تأمین کالاهای اساسی، تخصیص ارز برای واردات کالاهای اساسی و بسترسازی برای واردات بهتر و بیشتر کار را دنبال کرد.

عسکری بیان کرد: مکاتباتی با رئیس‌جمهور و دستگاه‌های متولی داشتیم و همه سازوکارها و زیرساخت‌هایی که لازم بود برای واردات کالاهای اساسی، مهیا شد.

وی تصریح کرد: کالاهای اساسی به میزان لازم و حداقل برای ۶ ماه داریم و جای هیچ‌گونه نگرانی نیست.

استاندار مازندران نیز با اشاره به جایگاه ویژه استان در تولید محصولات کشاورزی کشور، حمایت از کشاورزان و تقویت منابع مالی صندوق‌های حمایتی را از اولویت‌های مدیریت استان برشمرد.

مهدی یونسی‌رستمی افزود: شغل و معیشت اصلی مردم استان به بخش کشاورزی وابسته است و باید کشاورزی مدرن را گسترش بدهیم تا معیشت تولید کنندگان رونق بگیرد.

وی با اظهار اینکه برنج تولید اصلی کشاورزی مازندران است که ۴۲ درصد نیاز کشور را تامین می کند، ادامه داد: تنش آبی در کشاورزی این خطه شمالی بسیار جدی و تغییر الگوی کشت کشاورزی ضروری است.

استاندار مازندران تصریح کرد: علاوه با گسترش مکانیزاسیون باید بذرهای محصولات کشاورزی در استان را اصلاح کنیم تا سبب افزایش تولیدات محصولات کشاورزی شود.

یونسی‌رستمی به اهمیت بیمه محصولات کشاورزی مازندران اشاره کرد و گفت: مفاد و شرایط صندوق های بیمه محصولات کشاورزی باید به روزتر و متناسب با نیاز ها و محصولات بازنگری شود.

وی خاطرنشان کرد: صندوق حمایت و توسعه کشاورزی مازندران تحت حمایت جدی در اعتبار استانی قرار خواهد گرفت.

استاندار مازندران خاطرنشان کرد: از محل مولد سازی اعتبار ویژه‌ای در حمایت از صندوق حمایت از کشاورزان مازندران را خواهیم داشت.

اسداله تیموری‌یانسری سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران نیز در این نشست با ارائه گزارشی جامع از ظرفیت‌های تولیدی استان، نیازهای راهبردی زنجیره تأمین و فرصت‌های پیش‌روی صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی، بر ضرورت تقویت سرمایه صندوق، توسعه ابزارهای نوین مالی و افزایش مشارکت تشکل‌های تخصصی برای پایداری تولید و ارتقای بهره‌وری بخش کشاورزی مازندران تأکید کرد.

وی با اظهار این این خطه شمالی بیشترین نقش را در امنیت غذایی دارد ، اما حمایت از تولید کنندگان بسیار کم است ، گفت: توقع داریم با توجه به تولید بیش از هشت میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در استان ، صندوق حمایت از کشاورزان مازندران بیشتر مورد حمایت ملی قرار بگیرد.

تیموری با توضیح این که اکنون صندوق حمایت از توسعه کشاورزی مازندران با ۱۲۵ میلیارد تومان اعتبار در حال فعالیت است ، گفت: سهم ۱۲۸ تشکل های کشاورزی از موجودی ین صندوق ۶۸ درصد است و دولت سهم خود را کامل نگذاشته است.

وی با بیان اینکه معتقدم باید از سهم ارزش افزوده محصولات کشاورزی مازندران به این استان تخصیص بیابد، در عین حال گفت: ضریب نفوذ بیمه کشاورزی در مازندران کمتر از ۱۵ درصد است.

نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه صندوق حمایت از کشاورزان حیاط خلوت وزارت جهادکشاورزی شده است، گفت: مازندران بیشترین پتانسیل را در تولیدات محصولات کشاورزی کشور دارد.

علی بابایی‌کارنامی از تخصیص حدود ۱۳۰ میلیون دلار برای واردات کودهای شیمیایی از سوی دولت خبر داد و توضیح داد: بخشی از ظرفیت تولید کودهای شیمیایی داخل کشور در اثر جنگ آسیب دیده است.

وی اظهار کرد: باید از ظرفیت دریای خزر برای واردات نهاده‌های کشاورزی استفاده کرد و مازندران با داشتن بنادر بزرگ درشمال و با توجه به ظرفیت بالای کشاورزی شمال نیاز به حمایت جدی دارد.

در پایان این نشست، نمایندگان تشکل‌های کشاورزی استان دیدگاه‌ها و مطالبات خود را مطرح کرده و بر لزوم تسهیل فرآیندهای حمایتی و افزایش سرمایه صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی تأکید شد.

در این نشست، حاضران به بررسی نقش صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی در تأمین منابع مالی و حمایت از تولیدکنندگان پرداختند و چالش‌ها و موانع پیش‌روی این صندوق مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

انتهای خبر/