ضرورت گسترش فرهنگ کتابخوانی در آمل
ضرورت گسترش فرهنگ کتابخوانی در آمل
رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان آمل، با تشریح فعالیت‌های فرهنگی این مجموعه بر ضرورت گسترش فرهنگ کتابخوانی با همکاری نهادهای مختلف از جمله سپاه و بسیج و همچنین از برنامه‌های آینده برای توسعه کتابخانه‌های آمل خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیر هراز»؛ به نقل از «بلاغ»، یوسف لاطف در گفتگو با خبرنگار فرهنگی گفت: شهرستان آمل با پیشینه غنی فرهنگی و علمی، همواره یکی از قطب‌های مهم مطالعه در استان مازندران بوده است. در حال حاضر، این شهرستان دارای ۷ کتابخانه عمومی است که شامل  ۶ کتابخانه شهری  و ۱ کتابخانه روستایی می‌شود.

وی ادامه داد: از جمله این کتابخانه‌ها می‌توان به کتابخانه‌های دریا، سیزده آبان، پارک شهرک مروارید، رینه، امامزاده عبدالله و داوود هشت اشاره کرد. علاوه بر این، دو کتابخانه مشارکتی در زندان‌های شهرستان نیز فعالیت می‌کنند که با استقبال خوبی از سوی زندانیان مواجه شده‌اند.

 برنامه‌های فرهنگی و ترویج کتابخوانی 

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان آمل با اشاره به برنامه‌های متنوع فرهنگی در این کتابخانه‌ها، از جشنواره رضوی  به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای کتابخوانی نام برد که هر ساله با محوریت امام رضا (ع) و شامل مسابقات کتابخوانی، نقاشی و قصه‌گویی برگزار می‌شود.

لاطف افزود: این جشنواره به‌صورت خانوادگی برگزار می‌شود و استقبال مردم از آن بسیار خوب بوده است. امسال نیز با همکاری سپاه و بسیج، برنامه‌ریزی گسترده‌تری برای افزایش مشارکت انجام خواهد شد. همچنین، نشست‌های کتابخوانی و معرفی کتاب‌های تقریظ ‌شده مقام معظم رهبری از دیگر فعالیت‌های این اداره است.

وی با اشاره به تأکید رهبری بر مطالعه کتاب‌های شهید مطهری، گفت: در سالگرد شهادت آیت‌الله مطهری، کتاب‌های ایشان مانند جاذبه و دافعه علی (ع) و داستان راستان را معرفی کردیم که با استقبال خوبی روبه‌رو شد. باید این حرکت را در مناسبت‌های مختلف گسترش دهیم.

چالش‌ها و برنامه‌های آینده 

یکی از چالش‌های اصلی کتابخانه‌های آمل، مشکل مکانی و نامناسب بودن موقعیت برخی کتابخانه‌ها است. لاطف با اشاره به این موضوع گفت: بعضی کتابخانه‌ها در نقاط دورافتاده شهر قرار دارند و این باعث کاهش مراجعه مردم می‌شود. برای مثال، کتابخانه مرکزی آمل نیاز به انتقال به مکانی مناسب‌تر دارد که در دسترس عموم باشد.

وی از پیگیری‌های مستمر برای احداث کتابخانه مرکزی جدید در زمینی به مساحت ۲۰۰۰ متر مربع خبر داد و افزود: با وجود مصوبات شهرداری، هنوز این پروژه محقق نشده است. امیدواریم با حمایت مسئولان، این کتابخانه که شامل بخش‌های مختلفی مانند سالن همایش، بخش کودک و بخش تخصصی علوم اسلامی خواهد بود، به زودی اجرایی شود.

همکاری با نهادهای فرهنگی و نظامی

لاطف بر ضرورت همکاری بین نهادهای فرهنگی مانند سپاه، بسیج و اداره ارشاد برای ترویج کتابخوانی تأکید کرد و گفت: ما در نمایشگاه‌های کتاب و برنامه‌های فرهنگی از ظرفیت‌های بسیج و سپاه استفاده می‌کنیم. مثلاً در پارک‌های شهر، غرفه‌های کتاب برپا می‌کنیم یا در مناسبت‌هایی مانند هفته دفاع مقدس، نمایشگاه کتاب برگزار می‌شود.

وی در پایان همچنین از برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی پویش‌های کتابخوانی در فضای مجازی  و استفاده از ظرفیت‌های شبکه‌های اجتماعی خبر داد.

به گزارش «بلاغ» کتابخانه‌های عمومی آمل با وجود چالش‌های موجود، به‌عنوان پایگاهی برای ترویج فرهنگ مطالعه و معرفی کتاب‌های ارزشمند فعالیت می‌کنند. با حمایت نهادهای مختلف و اجرای برنامه‌های خلاقانه، می‌توان امیدوار بود که سرانه مطالعه در این شهرستان افزایش یابد و کتاب به بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی مردم تبدیل شود.

انتهای خبر/