هوای مهر، بوی دود نمی‌دهد!
هوای مهر، بوی دود نمی‌دهد!
در آستانه سال تحصیلی جدید و با هدف صیانت از سلامت جسمی و روانی دانش‌آموزان، دستگاه قضایی، سازمان صمت، اتحادیه‌های صنفی و نیروی انتظامی در مازندران، طرحی برای پاکسازی شعاع اطراف مدارس از فروشندگان مواد دخانی آغاز کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «سفیر هراز»؛ به نقل از «بلاغ»،؛  در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید، سلامت و امنیت دانش‌آموزان به دغدغه‌ای جدی برای مسئولان استان مازندران تبدیل شده است. یکی از مهم‌ترین اقدامات در این زمینه، ممنوعیت فعالیت فروشگاه‌ها و سوپرمارکت‌های عرضه‌کننده مواد دخانی در محدوده مدارس است که اکنون با حساسیت ویژه در حال پیگیری است.

عرضه مواد دخانی در نزدیکی مدارس، از جمله چالش‌های جدی در حوزه سلامت عمومی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی نوجوانان است. معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری مازندران با صدور ابلاغیه‌ای رسمی، آغاز طرح مقابله با این پدیده را کلید زد. در این طرح، اتحادیه‌های صنفی، سازمان صمت، نیروی انتظامی و آموزش و پرورش در کنار هم قرار گرفته‌اند تا فضای اطراف مدارس از هرگونه تهدید پاک‌سازی شود.

اجرای این طرح گسترده، تنها در سایه همکاری خانواده‌ها، مدیران مدارس، اصناف و نهادهای نظارتی به نتیجه مطلوب خواهد رسید. سلامت نسل آینده، مسئولیتی همگانی است و مشارکت مردم در گزارش موارد تخلف، می‌تواند گام مؤثری برای ایجاد محیطی ایمن، پاک و انسانی برای دانش‌آموزان باشد؛ از این رو به گفتگو با مسئولان دستگاه‌های متولی برای تشریح اجرای این طرح در استان مازندران شده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

حجت‌الاسلام سید مرتضی موسوی، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری مازندران، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» با اشاره به دغدغه‌های همیشگی خانواده‌ها درباره آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان گفت: آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان که تحت تأثیر شرایط خانوادگی، نقش مدرسه و محیط اجتماعی شکل می‌گیرند، همواره یکی از مسائل مهم و تأثیرگذار بر زندگی و آینده خانواده‌ها بوده است.

وی افزود: در سال گذشته بیش از ۱۸۰ طرح تخصصی و فرهنگی در مدارس استان اجرا شد که در قالب آن، قضات و مشاوران به مدارس رفتند و با حضور در کلاس‌ها، دانش‌آموزان را با مسائل حقوقی، حقوق شهروندی و آسیب‌های اجتماعی آشنا کردند. در این دوره، بیش از ۱۲ هزار دانش‌آموز دختر و ۷ هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز پسر در این برنامه‌ها شرکت کردند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری مازندران، با تأکید بر اهمیت پاکسازی محیط مدارس گفت: با نزدیک شدن به سال تحصیلی جدید، به‌منظور فراهم کردن محیطی سالم و امن برای دانش‌آموزان، با همکاری آموزش و پرورش، نیروی انتظامی و اتحادیه‌های صنفی، ابلاغیه‌ای به مدیران مدارس و مسئولان شهرستان‌ها ارسال شده است تا نسبت به پاکسازی اطراف مدارس از حضور فروشندگان مواد دخانی و مخدر اقدام کنند. حضور چنین فروشندگانی به هیچ عنوان قابل قبول نیست و برخورد جدی صورت خواهد گرفت.

موسوی همچنین خاطرنشان کرد: از خانواده‌ها، دانش‌آموزان و جامعه می‌خواهیم در صورت مشاهده هرگونه تخلف یا تهدید در فضای مدرسه، مراتب را فوراً به مدیران مدارس، نیروی انتظامی یا سامانه‌های مربوطه گزارش دهند تا به سرعت اقدامات لازم انجام شود.

فروش مواد دخانی در اطراف مدارس ممنوع است

یعقوب ذات‌الهی، رئیس اتحادیه صنف خواروبار و لبنیات شهرستان ساری، در گفتگو با خبرنگار «بلاغ» با اشاره به ابلاغ معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری مازندران درباره جمع‌آوری فروشگاه‌های عرضه مواد دخانی در اطراف مدارس گفت: با شروع سال تحصیلی جدید، ما نیز همانند سایر دستگاه‌ها، موظف به اجرای دقیق این ابلاغیه هستیم. طبق هماهنگی‌های انجام‌شده با اداره اماکن، نیروی انتظامی و سایر مراجع نظارتی، هیچ فروشگاهی حق ندارد در نزدیکی مدارس مواد دخانی عرضه کند. این موضوع به‌صورت رسمی به واحدهای صنفی اعلام شده و با متخلفان برخورد خواهد شد.

ذات‌الهی با اشاره به اهمیت سلامت دانش‌آموزان و محیط پیرامون مدرسه، افزود: در سال‌های گذشته نیز موارد متعددی از تخلف در این حوزه به اتحادیه گزارش شده بود، اما امسال با جدیت بیشتری ورود کرده‌ایم. برخی از این واحدها بدون مجوز یا خارج از چارچوب فعالیت صنفی اقدام به فروش دخانیات می‌کردند که با همکاری نهادهای نظارتی شناسایی و برخورد قانونی صورت گرفته است.

رئیس اتحادیه صنف خواروبار و لبنیات شهرستان ساری در پاسخ به این سؤال که چه تعداد از فروشگاه‌ها در این شعاع قرار دارند، گفت: ما آمار دقیقی را احصا کرده‌ایم و طی روزهای اخیر، برای همه واحدهایی که در شعاع قانونی مدارس فعالیت می‌کنند، اطلاع‌رسانی شده است. اگر فروشگاه یا دکه‌ای همچنان به عرضه این محصولات ادامه دهد، به‌عنوان متخلف شناخته شده و پلمب خواهد شد.

ذات‌الهی با اشاره به الزان قانونی فاصله ۱۰۰ متری این واحدها از مدارس، تأکید کرد: سلامت دانش‌آموزان برای ما در اولویت است. به اعضای صنف اعلام کرده‌ایم که در کنار فروش کالاهای مورد نیاز خانواده‌ها، باید نسبت به حفظ حریم مدارس نیز متعهد باشند. فروش مواد دخانی در نزدیکی محیط آموزشی، نه تنها خلاف قانون، بلکه خلاف اخلاق صنفی است.

با فروشندگان مواد دخانی در نزدیکی مدارس برخورد جدی می‌شود

اسماعیل هادی‌نژاد، سرپرست معاونت نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران، در گفتگو با خبرنگار «بلاغ» با اشاره به ابلاغیه معاونت پیشگیری دادگستری درباره ممنوعیت فعالیت واحدهای صنفی فروش مواد دخانی در اطراف مدارس اظهار کرد:طبق دستور مدون و ابلاغی، تمامی سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های عرضه سیگار و مواد دخانی که در محدوده مدارس فعالیت می‌کنند، باید جمع‌آوری شوند و امسال این موضوع با جدیت ویژه‌ای دنبال می‌شود.

وی افزود: ما این موضوع را به تمامی دستگاه‌های ذیربط و سازمان صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده‌ایم و نظارت‌های مستمر را آغاز کرده‌ایم تا این قانون به صورت کامل اجرا شود.

سرپرست معاونت نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران،  درباره اقدامات انجام شده بیان کرد: در راستای اجرای این دستور همزمان با آغاز طرح نظارت بازار مهر از نیمه شهریورماه لغایت چهارم مهرماه، گشت‌های مشترک متشکل از نمایندگان دستگاه‌های نظارتی و اصناف با هدف برخورد با متخلفان و حفظ سلامت دانش‌آموزان تشکیل شده است.

هادی‌نژاد ادامه داد: ما مصمم هستیم فضایی امن و سالم در اطراف مدارس فراهم کنیم و مانع از عرضه هرگونه مواد دخانی در این محدوده‌ها شویم.

سرپرست معاونت نظارت و بازرسی سازمان صمت مازندران در پایان تأکید کرد: همکاری اصناف و مردم برای رسیدن به این هدف بسیار مهم است و هرگونه گزارش تخلف به سرعت بررسی و پیگیری خواهد شد. هدف ما ایجاد فضای آموزشی پاک و سالم برای دانش‌آموزان استان است.

به گزارش بلاغ؛ گفتنی است امسال بیش از ۵۲۷ هزار دانش‌آموز در مدارس دولتی و غیردولتی سازماندهی شده‌اند. از این تعداد، حدود ۴۱۴ هزار نفر در مدارس دولتی و بیش از ۱۱۴ هزار نفر در مدارس غیردولتی تحصیل می‌کنند.

اجرای دقیق این ممنوعیت و افزایش نظارت‌ها، گامی مهم در جهت حفظ فضای سالم آموزشی برای نسل آینده استان مازندران به شمار می‌رود. همکاری دستگاه‌های نظارتی، اصناف و خانواده‌ها می‌تواند تضمینی برای تحقق این هدف ارزشمند باشد و سلامت دانش‌آموزان را در برابر آسیب‌های اجتماعی محافظت کند.

گزارش: مجتبی قربانی

انتهای خبر/