به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیر هراز»، حجت‌الاسلام ابراهیم یعقوبیان، امام جمعه شهرستان آمل، در خطبه‌های نماز جمعه این هفته (۲۵ مهر ۱۴۰۴) در مصلای بزرگ قدس این شهر، به بیان موضوعات مختلفی پرداخت.

 

تأکید بر تقوا و نگاه به ابدیت

امام جمعه آمل با اشاره به فرمایشی از حضرت علی (ع)، تقوا را به معنای نگاه به ابدیت و دیدن خود در عرصه بی‌پایان آخرت دانست. وی تأکید کرد: «اگر خودمان را در ابدیت نبینیم که چه حال و روزی داریم، اصلاً خودمان را ندیده‌ایم.» او از خدا خواست تا مردم را از آفات بی‌تقوایی مصون و محفوظ بدارد.

 

پدافند غیرعامل و افزایش تاب‌آوری

حجت‌الاسلام یعقوبیان در بخش دیگری از سخنانش به موضوع پدافند غیرعامل پرداخت و آن را اقداماتی تعریف کرد که در زمان صلح برای کاهش آسیب‌پذیری در زمان جنگ انجام می‌شود. وی هدف از این اقدامات را افزایش تاب‌آوری مردم، کاهش آسیب‌ها، افزایش بازدارندگی و تضمین تداوم فعالیت‌های ضروری و حفاظت از زیرساخت‌ها در صورت بروز جنگ عنوان کرد. امام جمعه آمل بر لزوم فعال‌سازی این حوزه در سطح شهرستان تأکید نمود.

 

تحلیل عدم حضور ایران در اجلاس شرم‌الشیخ

وی در ادامه به عدم حضور نمایندگان ایران در اجلاس اخیر شرم‌الشیخ اشاره کرد و آن را پیامی به دنیا دانست مبنی بر این که جمهوری اسلامی ایران، آمریکا را به عنوان یک ابرقدرت تعیین‌کننده در جهان به رسمیت نمی‌شناسد. امام جمعه آمل با توصیف آمریکا به «ابرقدرت پیر فرتوت»، افزود: «دنیا به سمت دیگری در حال حرکت است.»

 

وی با انتقاد از ادبیات رهبر آمریکا، آن را «خبیث»، «شرم‌آور» و مملو از «تفرعن» و «رذالت» خواند و گفت سران حاضر در اجلاس جرئت اعتراض به این ادبیات را نداشتند. حجت‌الاسلام یعقوبیان در ادامه خطاب به کسانی که بر استفاده از فرصت مذاکره تأکید دارند، اظهار داشت: «این مگه فرصته که هی تحریک می‌کنی آقا بیا برو از این فرصت استفاده کن؟ چجور بگه من به شما محل نمی‌دم.»

 

اهمیت ورزش و قوای جسمانی

امام جمعه آمل با تبریک هفته آینده ورزش، با استناد به آیات قرآن کریم، بر اهمیت توانمندسازی قوای جسمانی و تندرستی تأکید نمودند و لزوم ایجاد و گسترش امکانات ورزشی برای آحاد جامعه را خاطرنشان کردند.

ایشان در ادامه، با اشاره به جایگاه رفیع ورزش در تعالیم دینی، متذکر شدند: برنامه‌ریزی برای ورزش همگانی و ایجاد نشاط اجتماعی، زمانی به طور کامل تحقق می‌یابد که در چارچوب ارزش‌ها و موازین اسلامی طراحی و اجرا شود. متأسفانه در برخی موارد، شاهد کم‌توجهی به ضرورت رعایت حریم شرع، به‌ویژه در مسئله حجاب بانوان، در عرصه ورزش همگانی هستیم.

نشاط حقیقی و پایدار، تنها در سایه التزام عملی به دستورات نورانی دین به دست می‌آید. از این رو، انتظار میرود تمامی برنامه‌ریزی‌های ورزشی، به‌ویژه در حوزه ورزش همگانی، مبتنی بر ارزش‌های اصیل اسلامی باشد. نشاط جسمی، وسیله‌ای برای رسیدن به کمال و نشاط معنوی است؛ اما در صورتی که ورزش همگانی به گونه‌ای ساماندهی شود که در آن حجاب رعایت نشود یا بانوان و آقایان در کنار یکدیگر و با پوشش غیرشرعی به ورزش بپردازند، نه تنها اثر مثبت روحی نخواهد داشت، بلکه اصول و احکام شرعی مغفول واقع شده و زیر پا گذاشته می‌شود.