به گزارش سفیرهراز؛ همه چیز از یک اتفاق شروع می شود، از یک نگاه، یک همدلی، یک نیاز و این نقطه شروع برای بخشیدن است، وقف یکی از رسم های نیک اسلام است که سالهاست برایمان تبدیل به یک رسم زیبا شده و در جای جای زندگیان این سنت حسنه را میبینم، مسجد، مدرسه، اطعام […]

به گزارش سفیرهراز؛

همه چیز از یک اتفاق شروع می شود، از یک نگاه، یک همدلی، یک نیاز و این نقطه شروع برای بخشیدن است، وقف یکی از رسم های نیک اسلام است که سالهاست برایمان تبدیل به یک رسم زیبا شده و در جای جای زندگیان این سنت حسنه را میبینم، مسجد، مدرسه، اطعام دهی و حتی اب سرد کن های که در پیاده روهاست، همه میراث این اتفاق خوب است.
وقف یکی از برترین مصادیق احسان و نیکوکاری است که در زندگی فردی و اجتماعی ما نقش پر رنگی دارد، این سنت حسنه که از دین مان به یادگار مانده و در عرصه های گوناگون از عوامل اثرگذار شکوفایی تمدن و پیشرفت جوامع اسلامی به شمار میرود.
وقف میتواند در جنبه های گوناگون حیات اجتماعی و فردی ،انسان مانند فرهنگ اقتصاد و دیگر عرصه ها نقش سازنده ای داشته باشد.
وقف نوعی انفاق در راه خداست، خوبی اش نخست به خودمان می رسد، احادیث زیادی در خصوص وقف بیان شده و در سوره بقره آیه ۱۹۵ میفرماید در راه خدا انفاق کنید.
وقف یک جامعه را نجات می دهد، وقتی دستی گرفته می شود، لبخندی بر لبها می نشیند، مسیری هموار می شود، بیماری درمان می شود، زوجی بهم می رسند، دانش آموزی به تحصیل ادامه می دهد، مسجدی ساخته می شود، مدرسه ای شکل می گیرد و گره مشکل فرهنگی باز می شود و..

حجت السلام و المسلمین محمدهادی بهرامی، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه آمل در نشست خبری گفت: در این شهرستان یک هزار و ۳۰۱ موقوفه وجود دارد که انتفاعی و منفعتی هستند، از بین ۴۲ هزار رقبه، تعداد ۲۰ هزار و ۷۰۱ رقبه متصرفی و ۲۰ هزار و ۶۷۲ رقبه غیر متصرفی هستند و تعداد ۵۳۸ موقوفه انتفاعی فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه چهار حوزه علمیه در این شهرستان وجود دارد، عنوان کرد: ۴۵۴ مسجد و ۲۴۰ تکایا، ۱۳۴ حسینیه، ۱۸ ابوالفضلی، ۱۴ ،زینبیه ۲۰ ،فاطمیه ۲۲ آرامستان در این شهرستان وجود دارد.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه آمل بهرامی با تاکید اینکه درامد اوقاف تا پایان سال به ۳۰ میلیاد تومان خواهد رسید، اظهار کرد: سال گذشته درآمد موقوفات و بقاع متبرکه آمل ۱۷ ملیارد تومان بوده است و در ۶ ماه نخست امسال این رقم ۲۵ میلیارد تومان رسیده است.
وی ادامه داد: در سال گذشته ۹۰ سند جدید برای موقوفات این شهرستان اخذ شده که ۱۸ سند در بخش روستایی بوده است.
بهرامی با تاکید اینکه اوقاف حساب بانکی ندارد، خاطرنشان کرد: هرمتبرکه به نام خود حساب مالی دارند.
وی با اشاره به اینکه وقف باید به سمت و سوی نیازهای روز مانند هزینه درمان، دارو و کارهای فرهنگی و.. برود، خاطرنشان کرد: بیش از یک هزار و ۷۰۰ نیت در سازمان اوقاف و امور خیریه ثبت شده است، عمده آنها برای عزاداری و اطعام دھی حضرت سیدالشهدا(ع) است.

شاید در ابتدا عجیب به نظر برسد که در شهر مجاورما در چمستان سه هزار متر زمین کشاورزی و کارخانه شالیکوبی صرف امور کارهای تحقیقاتی انرژی هسته ای می شود و یا وقف های که هزینه درمان بیماران، برای کودکان بدسرپست، تولید علم و.. می شود و باری از دوش جامعه بر می دارد.
وقف های که عشق و دلداذگی به سید الشهداست و نشان از ارادت خالصانه دارد، ارادتی که با پوست و گوشت و استخوان این دیار درهم تنیده شده و مازندران را با ۱۵ هزار موقوفه سرامد کشور کرده است، ۲۱۴ هزار رقبه ، یک هزار و ۳۶۱ ، بیش از ۸ هزار اماکن متبرکه دارد که نشان از حس همدلی این دیار است.