به گزارش سفیرهراز؛ ( گوشتان به دهان رهبر باشد چون ایشان گوششان به دهان حجه بن الحسن (عج) است) این جمله معروف علامه ذالفنون، حسن زاده آملی است، هیچ نگاهی به دنیا نداشت، خیلی به وقت اهمیت میداد؛زهد، معرفت عرفان از خصوصیاتش بود. در عمر کمتر از ۱۰۰ سال بیش از ۱۰۰ اثر از خود […]
به گزارش سفیرهراز؛
( گوشتان به دهان رهبر باشد چون ایشان گوششان به دهان حجه بن الحسن (عج) است) این جمله معروف علامه ذالفنون، حسن زاده آملی است، هیچ نگاهی به دنیا نداشت، خیلی به وقت اهمیت میداد؛زهد، معرفت عرفان از خصوصیاتش بود.
در عمر کمتر از ۱۰۰ سال بیش از ۱۰۰ اثر از خود به جا گذاشته که در رشتههای مختلف به تحریر درآمده اند. ۲۹ اثر فلسفی، ۲۰ کتاب ،عرفانی ۶ اثر ،کلامی، ۲ اثر تفسیری و کتاب حدیثی، بخشی از این آثارند و علاوه بر ،این ایشان ۲۵ اثر در زمینه ریاضی و ۱۰ اثر ادبی دارد. گستردگی آثار ایشان باعث شده مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نرم افزار مجموعه آثار ایشان شامل آثاری که مؤسسه بوستان کتاب چاپ کرده را نیز آماده و عرضه کند.
شنبه شب سوم مهر ماه سال گذشت در سن ۹۳ سالگی و پس از یک دوره سخت بیماری در بیمارستان امام رضا (ع) شهر آمل دیده از جهان فروبست علت فوت علامه از سوی مسئولان درمانی عارضه قلبی ناشی از کهولت سن اعلام شد.
دومین سالگرد ارتحال ملکوتی ذوالفنون حضرت علامه حسن حسن زاده آملی در روستای ایرا لاریجان برگزار شد.
این مراسم باحضور ،استاندار، علما ،روحانیون، فرماندار شهرستان آمل، نماینده مجلس و دیگر مسئولان استانی و شهرستان و جمع کثیری از آحاد عاشقان علامه برگزار
شد.
ایت الله عباسی خراسانی استاد حوزه و از شاگردان علامه حسن زاده آملی در این مراسم با اشاره به اینکه علامه در احساس نیاز به علم سیری ناپذیر بود گفت:علامه چند خصلت دارد، وجه منبست چهره برای جذب افراد، قلبی رئوف، دلی مهربان، خصلت شناسنامه معرفتی علامه بود.
وی با بیان اینکه علامه، ابر مرد معرفت نفس بود، عنوان کرد: سیر سلوک حضرت، زبانی نرم، قلب مهربان و وجه منبسط و خوش رو بودنو و تاکید زیادی به مراقبت از چشم داشتند.
وی همچنین چهره علمی علامه را بی بدیل توصیف کرد و افزود: با استقامت، صبر، حوصله و بردباری علامه ذوفنون شد.
عباسی خراسانی با بیان اینکه علامه حسن زاده آملی از سکانداران بزرگ و مستحکم انقلاب اسلامی بود،خاطرنشان کرد: هر موقع نیاز به توسل داشتید به این عالم وارسته و همسرش متوسل شوید که از ایشان جواب میگیرید.
آیت الله عبدالله حسن زاده، فرزند علامه ذوالفنون، با اشاره به اینکه علامه دو میراث برجای گذاشت، گفت: یکی آثارش که هر کس به اندازه توانش از آن استفاده کند و دیگری شاگردانش که بزرگترین میراث علامه هستند، تا آنچه آموختند را ادامه دهد.
وی ادامه داد: آثار مکتوب باید با ما حرف بزند و این شاگردانش هستند که باعث می شوند بتوانیم حرف کتاب هایش را بفهمیم،
حسن زاده تصریح کرد: علامه در ظاهر در میان ما نیست ولی دو میراث گرانبها برای ما گذاشت تا از آم استفاده کنیم و زمانی از ما خشنود خواهد شد که از این آثار استفاده کنیم.
ایشان ۱۴ دوره شرح منظومه ۴ دوره ،اشارات یک دوره اسفار اربعه ۴ دوره شرح فصوص قیصری را تدریس کرده است؛ کتاب هایی که متون اصلی دروس فلسفی و متعلق به سبزواری، ابن سینا، ملاصدرا و است. او همچنین حدود ۱۷ سال دروس ریاضیات هیأت، وقت و قبله تدریس کرده که کتاب دروس «معرفه الوقت و القبله» محصول آن درسها است. وی آثار بسیاری در فلسفه، ،عرفان ریاضی ،نجوم ادبیات فارسی و عربی دارد و برخی از مهمترین آثار فلسفی و عرفانی چون اسفار اربعه، اشارات، شفا شرح فصوص الحکم را تصحیح کرده و بر آنها شرح و حاشیه نگاشته است.